fredag 23. november 2012

Marius til svigerdatter

Bilder av mønsterborden. Syns proporsjonene blei merkelige, har fulgt mønster og strikkefasthet slavisk, men syns den ser lang og smal ut.

søndag 18. november 2012

Pirk

For et pirk, det myke bambusgarnet er nesten umulig å maske sammen pent. Anstrengelsen kjennes i "symaskinpunktet" ;-)
Sammenmasking

Montering

Skal hjelpe strikkedatter med montering. Deilig mykt garn; fanagenser strikka til en liten venn i bambusgarn.

Fanagenser i hvit og grønt i deilig bambusgarn

onsdag 14. november 2012

Ferdig!

Den blei veldig fin, syns strikkerska. Mannen er litt mer usikker :-)


onsdag 7. november 2012

Hotellet

Sjekk den heisetavla! Her er en liten og en stor heis. Vi bor i niende etasje så det er ingen vei utenom. Heisskrekken må vike ;-)


Diverse

Fergene ut til Staten Island var i trafikk igjen, gratis! Bygget var som et spøkelseshus, ingen elektrisitet, ingenting fungerte; toaletter, heis, rulletrapper og kaféer var stengt. Vann sto i brønnen ved rulletrappa. Litt opp fra Batter Park var det mye sperringer, politiet hadde manuell dirigering og overalt var det enorme pumpeanlegg for å bli kvitt alt vannet. Garasjeanlegg i kjellerne var fulle av vann; - og biler!
Brooklyn Bridge i det fjerne.




Statue of Liberty




Cruise

Pga stormen hadde ikke båtene stopp på Ellis Island og Liberty Island; vi måtte nøye oss med en rundtur. Vi var utrolig heldig med været i går, meldinga var ikke spesielt god. Riktignok holdt vi på å fryse forderva, men det vises ikke på bildene.





Grand Zero

Vi sto 30 min i kø for å komme inn, om det var pga election day vet vi ikke, men vi trengte ikke adgangsbevis. En spesiell opplevelse i vakker høstsol. Bilder fra netthinna dukka fram igjen.





mandag 5. november 2012

Microsoft

Siste fra Microsoft; Surface, leketøy for gutta, men et godt alternativ til Ipad.


I Microsoft sin butikk på Times Square. Vil så gjerne snu bildet, mrn vet ikke hvordan

Times Square

Alle lysene er tilbake og folkemegden har returnert. Vi traff på kjente figurer fra Star Wars også;-)





Litt av hvert fra down town




Rester fra Sandy

Mye vann blei pumpa opp!




Lower Manhattan

I dsg har kneet mitt fått prøvd seg; vi har vært i Greenwich Village, Tribeca, Soho og Battery Park. Målet var Gtound Zero, men der var for mye vann ennå.





The only meal yesterday

Vi var nok mer plaga av jetleg enn vi trodde. Vi spiste sein lunsj og skulle bare "hjem" til hotellet for en liten hvil. Den varte fra åtte til 6.30, deretter var det en times tvangssoving. Var glad for amerikanske porsjoner, Cæsarsalaten med kylling varte til frokost kl. 10 i dag.


lørdag 3. november 2012

Zabar's

Utrolig butikk, men vin hadde de ikke. Her så vi mye aktuelt for julegaver. Tingogtang avdelinga blir derfor ikke fotografert. Maten så fantastisk ut :-)





Deilig vær!

Rart å tenke på at området nettopp var ramma av storm.


Starbucks

Deilig frokost og gratis nett :-)


Manhattan

Vi fant hotellet, gammelt og sikkert ærverdig i fordums tid, nå litt creepy. Første middag hadde vi på en asiatisk restaurant vi kjente fra før. Da var den biologiske klokka langt over middagstid, ja egentlig over leggetid. Upper Manhattan hadde lite spor av uværet; mye løv, søppel og greiner og enkelte trestammer var rydda opp. Her passerte vi grønnsaker og fruktboder ute i gata. Huge!



On the spot

Vi ankom i går ettermiddag, 15.15 lokal tid. Tog fra Newark var kansellert; var den eneste mistrøstige meldinga som kom over høytaleren. Så plutselig, etter en time i uvisse, kom meldinga: tog til New York :-).




fredag 2. november 2012

På Gardermoen

Vi reiser til New York etter mye usikkerhet rundt hva som møter oss. Mye er avklart; flyplassen er åpen, det er mulig transport fra Newark flyplass til Manhattan er oppe og går, hotellet bekrefter at de har strøm og vann, Maraton avvikles i følge talen til Bloomberg. Nå er det bare å lene seg tilbake med drikking og vin mens vi venter på flyet.
Oppdateringer om hva vi opplever og ser i NYC kommer. Det samme gjelder framdrift på strikkinga ;-)